..
Drivhusets konsertserie i Biermannsgården
Vinter/Vår 2010
: ....skroll nedover
eldre konserter:se Høsten 2009 + bidrobons arkiv


Maridalsveien 78, 0458 OSLO
leder: Jon Halvor Bjørnseth
tlf.: 2235 1020 mob. 48867467
Finn oss på kartet


#49 tirsdag 19/1 kl. 20.00 kr. 50
GRO MARIE SVIDAL
Ve’dunderlæ - ei reise i eit spelemannlsiv
"Tre feler, ein spelemann og ei historie dannar råma rundt denne hardingfelekonserten der publikum blir tekne med på ei ve’dunderlæ reise. Konserten set fokus på den munnlege presentasjonen og spelemannen sitt høve til å formide eit rikt og nyansert slåttemateriale frå Vestlandet."

Gjennom den munnlege presentasjonen i ein konsert, har utøvaren høve til å skape nye eller hente fram att gamle kontekstar. I tillegg er dette ein måte å representere seg sjølv, samt å skape kontakt med publikum.
I arbeidet med konserten Ve’dunderlæ har ho støtta seg  på innsamla materiale frå samtaler med fokusgrupper. Dette er samtaler som har funne stad i etterkant av dei to tidlegare konsertane. Resultatet frå desse samtalene har så inspirert Svidal til å lage nye presentasjonstekstar til musikken ho spelar. Svidal har også fått vegleiing frå regissør Mette Brantzeg i korleis tydeleggjere teksten, utan å ta fokus bort frå musikken. Ve’dunderlæ hadde premiære under Osafestivalen 2009.

#50 onsdag 27/1 kl. 20.00 kr. 50
BARRAGE 
Jon Rune Strøm - Kontrabass
Kim Johannesen - Gitar, 
André Roligheten - Saxofoner, 
Fredrik Kirkevold - Trommer og perkusjon

"Vi spiller frijazz og improvisert musikk av den utadvendte sorten, og vi har alltid et veldig jazza sound som utgangspunkt. Musikken spenner fra det mest energiske og intense til det rolige og vakre. Besetningen, med elektrisk gitar og en ellers helt akustisk trio med trommer, sax og bass, byr på svært varierte klangbilder. Vi henter inspirasjon fra musikk og kunst i alle sjangre." - Barrage om BarrageMER INFO OM BARRAGE:
BARRAGE-INFO.PDF

www.myspace.com/jonrunestrom

 www.myspace.com/fredrikkirkevold
 www.myspace.com/andreroligheten

www.myspace.com/kimjohannesen

#51 fredag 19/2 kl. 20.00 kr. 50

The Peacocks
Dag-Filip Roaldsnes-piano,
Kristoffer Eikrem-trompet
Adrian Myhr-kontrabass

Oslo, våren 2009. Tre unge musikere møtes. Trompet, piano og kontrabass. Besetningen uten trommer, men med stillheten. Møt Kristoffer Eikrem, Dag-Filip Roaldsnes og Adrian Myhr. Jazzmusikere. Denne trioen spiller musikk fra Den Amerikanske jazztradisjonen, samt orginalkomposisjoner signert av medlemmene av trioen. Spilt av tre musikere med karakter, improvisasjon og detaljer. Det blir melodisk kammerjazz, helt akustisk. Dette er trioen The Peacocks.http://www.myspace.com/thepeacocksjazz#52 onsdag 24. februar kl. 19.00
EL GRANDE-VERK 810
- kreatyveri-konsert med et knippe NMH-studenter og JONO EL GRANDE
- lyd og bilde på nett her
Drivhusets verkstedsarbeid på Biermannsgården med NMH-studenter er et av vårens riter som oppstår hvert år i uke nr. 8. I år med helt ny inspirator - JONO EL GRANDE som sammen med Jon Halveis Bjørnetjenester stjeler studentenes kreative fantasi . . . .
#
mønster, forventning og avvik
# mikroklisjeer og nyposisjoneringer i makrovakum
.

Besetning :
Sang: Camilla, Beate, Christina, Gudrun
Piano: Mie, Mats-André
Elgitar: Håkon
Trompet: Marius
Trombone: Peter
Tuba: Ole-Magnus
Trommer/perc: Tore
Kontrabass: Erik
Streng, airfx, kaossilator, sjiraff: Jon Halvor

OBS DATO ER ENDRET:
#53
fredag 12/3 kl. 20.00 kr. 50
DOBBELKONSERT:
1.....
Kim Johannesen
2.....
BLY
Andrea Rydin Berge,
Helen Louise Solberg
Ingrid Romarheim Haugen
Vokaltrioen BLY jobber med fritt improvisert musikk. BLY samarbeider også med komponist og sanger Elin Rosseland om et bestillingsverk som skal fremføres sommeren 2010.Frem mot denne konserten jobber BLY med å spille flere mindre konserter i samarbeid med andre musikere som driver med improvisert musikk.
http://www.myspace.com/kimjohannesen
http://www.myspace.com/blyblybly#54 fredag 19/3 kl- 20.00 kr. 50
Lucky Loop
Britt Pernille Frøholm - hardingfele
Tellef Kvifte laptop
Mathilde Grooss Viddal - bassklarinett m.m.
LuckyLoop spiller mer og mindre improvisert musikk i grenselandene mellom folk, støy, elektronika og jazz og muligens noen andre genre. Trioen representerer tre ulike generasjoner musikere i Norge, og har en tilsvarende variert musikalsk erfaringsbakgrunn. To av medlemmene i trioen har sterke røtter i norsk folkemusikk; to har tilsvarende sterke røtter i jazz, tre i fri improvisert musikk, og to er mer og mindre aktive komponister. Alle disse elementene er tydelige i musikken til LuckyLoop. les mer HER#55 torsdag 25/3 kl. 20.00 kr. 50
The Eco Logic - slippekonsert - ny plate!
Her kommer debutplata til duoen Kim Johannesen [gitar] og Svein Magnus Furu [tenor sax & klarinett], gitt ut på det portugisiske selskapet Creative Sources Recordings i oktober 2009.
Disse to, unge utøverne presenterer 7 improviserte komposisjoner, der Johannesen i tillegg til tradisjonelle teknikker tar i bruk ulike prepareringer av gitaren, e-bows, buer og motoriserte objekter, mens Furu spiller med et vidt spekter av saxofonteknikker. Etter å ha kommet sammen på Norges Musikkhøgskole har de samarbeidet i lengre tid, og på denne fokuserte utgivelsen viser de et tett samspill med et ønske om å utforske instrumentenes klanglige muligheter og improvisere med en bevisst kompositorisk formtenkning. Musikken er moden og spilt på en naturlig og personlig måte, og viser at det er god grobunn i den norske jazz/impro-floraen.

Kim Johannesen – www.kimjohannesen.com
Svein Magnus Furu – www.sveinmagnusfuru.com
Creative Sources Recordings – www.creativesourcesrec.com

#56 onsdag 7/4 kl. 20.00 kr. 50
ICTUS:
Per Wallmyr: träblås
Joakim Simonsson: piano
Magnus Vikberg: trummor
Patric Thorman: bas

Gruppen bildades vintern 2007 i Stockholm med anledning av Jimmy Giuffre & Carla Bleys musik som gruppen Jimmy Giuffre 3 spelade. Det var skivorna Thesis och Fusion från 1961 med Jimmy Giuffre Klarrinet , Paul Bley piano & Steve Swallow bas som hänförde oss. Vi ville spela deras musik på vårat vis. Så nu, efter att gruppen spelat i tre år har vi spelat runt om på klubbar och festivaler i Sverige och på klubben B-flat i Berlin hösten 2008.
Musiken är stillsam, vacker och klangerna kan förknippas med modern klassik musik. Den är också öppen för improvisation och rörelser åt olika håll.

http://www.myspace.com/ictuslive
#57 lørdag 10/4 OBS! kl. 19.00 kr. 50
Rugged Wilderness & Mountain Man No More

Maria Norseth Garli - sang, piano, munnspill og minicymbaler
Kim Aksnes
- klokkespill, melodika og skarptromme
- å gjøre det enkle magisk
- popmusikk, med innslag av friimprovisasjon, jazz og punk
http://www.myspace.com/ruggedmountain
Kim og Maria har base i Göteborg, Sverige, der de studerer improvisert musikk ved Högskolan för scen och musik.

#58 torsdag 15/4 kl. 20. kr. 50
YUJI - The 503rd Chamsol Scoutclub
Danielle Dahl (sax),
Andreas Brixen (dr)
Peter Skibsted (b)


Yuji er en asteroide, oppdaget av A. Nakamura 16. desember 1998.  Yuji er også en norsk/dansk trio bestående av Peter Skibsted (b) , Andreas Brixen (dr) og Danielle Dahl (as). Yuji spiller fritt improvisert musikk, i tillegg til egne komposisjoner. Brixen er godt kjent i det Århusianske jazzmiljø, samtidig som han utgjør den ene halvdelen av den fremmadstormende indiepopduoen Bodebrixen. Dahl er klassisk utdannet, men har spilt med kjente musikere fra flere deler av verden, blant annet med Li Tie Qiao (ts) og Kuriko (guzeng) fra Kina. Yuji blander sine forskjellige erfaringer og referanser sammen til en asteroide av lyd, med kurs mot planet Jorden.
http://www.myspace.com/yujidk

#59 onsdag 21/4 kl. 20.00
SkRR - Elektronisk Langbord
Langbordet er dekket opp med SkRRs hjemmemekka programvare, livesampling, instrument-maskin-interaksjon og en rekke andre uforutsigbare elementer.
Hvor musikken kan gå fra hard glitch til de varmeste ballader via minimalisme og datagenererte sørindiske ragaer.

SkRR:
Peter Edwards - el.git, el.
Eskil Muan Sæther - el.git, el.
Anders Tveit – el.
Marius Grøtterud Egenes – el.
Erik Strutz - el.


#60 tirsdag 27/4 kl. 20.00 kr. 50
The Snake Decides featuring Jessica Sligter
+ Håvard Skaset solo

The Snake Decides er Jørn Erik Ahlsen (gitar) og André Kassen (saksofon), en duo som utforsker elektro-akustisk eksperimentell musikk og improvisasjon. TSD er i konstant søken etter nye stier og idéer. TSD samarbeider for tiden med de fantastiske musikerne Jan Bang og Erik Honoré, og spiller inn nytt materiale i Punkt Studio.
Nederlandske Jessica Sligter har bosatt seg i Norge for å komme tettere inn på den alternative norske pop- og jazzscenen. Hun har allerede gjort seg bemerket med bandet The Story of Modern Farming, og er aktuell med prosjektet Jæ sammen med Jan Martin Smørdal og Daniel Meyer Grønvold. Jessica Sligter gjester oss på scenen.
Håvard Skaset (gitar) har i flere år vært sentral i avantgarde-mijøet i hovedstaden. Han er kjent fra band som Bay/Oslo Mirror Trio, MOE osv.

http://www.myspace.com/thesnakedecides

Jessica SligterEKSTRA BIDROBON MANDAG 24. mai kl. 20.00 kr. 50
ORVILSK!
Ingvild Koksvik Amundsen (vokal)
Lars Jakob Rudjord (piano og keyboards).
... special guest:
Sigrun Engcello
Orvilsk! skriver musikk til dikt av Oslo-poeten Ernst Orvil. Dette er vakre, rare, underfundige og spesielle dikt - og Orvils språk blir ofte kalt "orvilsk" av mangel på et bedre uttrykk.
Duoen lager musikk i et elektronisk lydlandskap preget av sterke melodier og tonale harmonier. Lars Jakob Rudjord tar i bruk piano og preparert piano, samt synthesizere og annen elektronikk - og duoen har lykkes i å skape et friskt og spennende sound innenfor jazz/populærmusikk/vise-tradisjonen, med tekster på norsk.
www.myspace.com/orvilsk#61 tirsdag 25/5 kl. 209 kr. 50
Pedersen/Myhr http://www.myspace.com/adrianmyhr
Kim-Erik Pedersen sax
Adrian Myhr kontrabass

S.Machine http://www.myspace.com/snuffmachine1
Ivar Loe Bjørnstad trommer
Stian Larsen gitar


S.Machine


Kim og Adrian

#62 torsdag 3/6 kl. 20.00 kr. 50
DANS LES ARBRES
Xavier Charles - klarinetter/munnspill,
Ivar Grydeland - el.gitar/banjo/sruti,
Christian Wallumrød - preparert piano/harmonium
Ingar Zach - gran cassa/perkusjon

I forbindelse med Dans les arbres' innspilling av nytt materiale for plateselskapet ECM ønsker ensemblet å benytte anledningen til å invitere til en intimkonsert på Biermannsgården.
Dette er ensemblets eneste konsert i Oslo denne våren og en enestående mulighet til å høre dette unike ensemblet med nytt materiale. DLA's debut cd på ECM i 2008 høstet strålende kritikker, bl.a. fra
Andy Hamilton i det engelske magasinet The Wire:
...There’s no end to the delights of this quite magical disc. The finest composition, like improvisation, ultimately relies on intuition, and these players seem to have an innate grasp of the right combination of sounds and textures. Dans les arbres must be one of the finest ECM Improv releases – indeed, releases from any label – in recent years.


foto: ©Tyler Olson
The French Norwegian quartet Dans les arbres released their debut CD on German ECM records in April 2008. Read more here


på plass i Biermann-hagen 03.06.10:

#63 søndag 6/6 kl. 15.00
C
abarét-førpremiére:
Til MANNEN ... fra Fanfaronner

Synes du det ikke er lett å være mann i dagens samfunn, eller generelt?
Fortvil ikke! Ensemble Fanfaronner har tatt saken, og presenterer i kabaretforestillingen "Til Mannen, Fra Fanfaronene" gode råd og tips om hvordan menn kan sjonglere karriere, fritid, ferie, oppførsel, utseende og ikke minst forholdet til kvinner, ja, rettt og slett hvordan bli en bedre og mer balansert mann!
Fanfaronene gir svar på hva som bør være hardt og hva som bør være mykt hos en mann, alt pakket inn i spektakulær scenografi, og norske og tyske slagere du ikke en gang visste at du savnet.

MER INFO
Ensemble Fanfaronner :
Charlotte Lund Sagersoprano
Ingvild Storhaug - alto
Marita Vårdal Igelkjøn - piano
regi: Tone Runsjø

# 64 torsdag 10/6 kl. 19.00 kr. 50
SOMMERKONSERT! - masse musikk, mat og morro - også ute i hagen!

Else Olsen S - prep. piano og Sigyn Fossnesfiolin:
LOTTO S.E.L.: musikk i Lotto-form for preparert klaver, fiolin og leketøysorkester!
Isak Anderssen - el.cello, + elektronikk
G A Z E - nytt verk for 7 musikere med nordvendt fokus,
nylagde Gazofoner, bassklarinett, cello, sang m.m.

Film: "Syng med det nebbet du har!" - Lise Herland
LooperGroup - akustisk-elektronisk kvartett:
Tuuli Lempa, Randi Nygaard, Kristin Bolstad, Bjørn Thomas Melhus
+ mat og snacks i hagen .... + ekstra Lucky Loop


The Gazettes:
Mathilde Groos Viddal bassklarinett
Kristin Bolstad - vokal
Isak Anderssen - cello
Øyvind Brække – trombone/gazofon
Anders Tveit – gazofon
Jon Halvor Bjørnseth – gazofon

LooperGroup:
LooperGroup veksler mellom ulike landskap og stemninger, krysser sjangrer, og søker mot nye. Utøverene kommer alle fra ulik bakgrunn, men møtes her i en smeltedigel av lyd.
Lineup for 10/6:
Tuuli Lempa
Randi Nygaard
Kristin Bolstad
Bjørn Thomas Melhus

bidrobon? - om navnet og konsertserien
Biermannsgården kryr av musikere som øver, jammer, komponerer og gjør opptak. De gamle stuene er perfekte for konserter i et intimt format og Drivhuset inviterer stadig alle i huset til å foreslå konsertprogram. Slik oppstår det massevis av konserter med topp utøvere i ulike genre som folkemusikk, samtidsmusikk, barnekonserter, friimpro, elektronikk, jazz, osv. Tittelen på serien er en hyllest til husets generøse grunnlegger Biermann: taster du hans navn i en sms-melding foreslås det "bidrobon". Dette har vi latt bli navnet på en lang rekke konserter i Biermanns stuer basert på det musikerne selv brenner for og ønsker å formidle.
Serien er støttet fra
Bydel Sagene og for en del av arrangementene også fra Fond for utøvende kunstnere og Fond for lyd og bilde.
Velkommen til spennende lytteropplevelser og hyggelig stemning i Biermanns stuer!
Jon Halvor Bjørnseth, Drivhuset

BIERMANNSGÅRDEN - Drivhusets egen arena
Drivhuset er i Biermannsgården , Maridalsveien 78. De to stuene er vår arena for musikkverksteder og småkonserter, mens husets mange rom gir øvingsmuligheter for musikere i Drivhusets nettverk. Huset ble så tidlig som 1856 en stiftelse for barn og unge og har tidligere rommet både skole, arbeidsstuer, fritidshjem, barnehage og fortellerteater. Med Drivhuset i Biermannsgården skal det fortsatt være aktiviteter for barn og ungdom ebnten det er i samarbeid med Den kulturelle skolesekken eller i egen regi. Drivhuset har her en fin mulighet for å drive flere åpne musikkverksteder, lydprosjekter og konserter. Stuene kan også leies for eksterne arrangører - ta kontakt på 22351020.