T R E V E R K E T ! - høstferie-aktivitet 2013

lørdag 5.okt. kl. 11 - 14 kr. 50
søndag 6.okt. kl. 11 - 14
kr. 50

Lag ditt eget tre-instrument! Bli med på instrument-verksted og lær mer om hvordan det blir lyd i alle slags planker, greiner og stokker, strenger og rør!
Passer for alle fra ca. 5 år og oppover

De fleste vet ikke hvor lett og hvor gøy det er å lage egne instrumenter av tre . Alle slags planker, stokker og pinner har en lyd i seg - bare man holder og slår dem på den riktige måten. Du kan raskt lære hemmeligheten om hvordan man får fin lyd - hvordan gjøres tonen lysere eller mørkere? Hva skal man slå med og hvordan skal trestavene henges eller legges? Minikonsert på slutten av dagen.
HØR MUSIKKEN HER: http://snd.sc/1fQBLyI

Biermannsgården, Maridalsveien 78, kl 11.00 !
Finn veien : http://drivhuset.org/kart/

Håndverk og kreativitet - en tradisjon i Biermannsgården
Opplegget starter med en liten oppvarming der alle får lage lyd og musikk med eksempler på instrumenter laget av tre. Du får også høre litt om håndverks-tradisjonene i området - for det har blitt saget og snekret i hundrevis av år ved Akerselva og mange slags sagbruk har holdt til langs eleven. Biermannsgården ble også i gamle dager brukt til å lære bort håndverk til barn og unge, så årets høstferieverksted følger egentlig en gammel tradisjon

Vi får høre om hvordan lyden vibrerer i en planke og gjør et eksperiment som viser tydelig hvor de magiske «nodepunktene» på en planke er. Det er i disse punktene det fungerer best å drille hull til en snor, eller knytte fast til skumgummi. Og hvordan kan planken stemmes? Så setter alle i gang med å måle opp og sage ulike tone-planker og gjøre egne eksperimenter med køller og plassering. Det er bare en fordel om de voksne hjelper til sammen med barna. Midt på dagen tar vi oss tid til en liten pause med saft, frukt, kjeks og kaffe til de voksne. Til slutt - omtrent kl. 13:45 - lager vi en liten konsert med de nye instrumentene. Du kan ta med instrumentet ditt hjem etterpå hvis du vil.
Team: Ragnar Peterson Brodow - Instrumentbygger
Øyvind Brække - musiker (trombone)
Jon Halvor Bjørnseth - verkstedsleder


Pumpeharpen er en ny oppfinnelse...


Biermannsgården
Maridalsveien 78, 0458 OSLO
se kart
tlf. 22351020 / 48867467
http://drivhuset.org


detalj fra pumpeharpen 05.10.13
Biermannsgården