T R E V E R K E T ! - ekstra høstferie-tilbud !

onsdag 3.okt. kl. 11 - 15 kr. 50

Lag ditt eget tre-instrument! Bli med på instrument-verksted og lær mer om hvordan det blir lyd i alle slags planker, greiner og stokker!
Passer for alle fra ca. 7 år og oppover

De fleste vet ikke hvor lett og hvor gøy det er å lage egne instrumenter av tre . Alle slags planker, stokker og pinner har en lyd i seg - bare man holder og slår dem på den riktige måten. Du kan raskt lære hemmeligheten om hvordan man får fin lyd - hvordan gjøres tonen lysere eller mørkere? Hva skal man slå med og hvordan skal trestavene henges eller legges? Minikonsert på slutten av dagen.TRADISJON OG NYSKAPING PÅ SAGENE
Opplegget starter med besøk i Hønse-Lovisas Hus ved Beierbrua og den store fossen i Akerselva (like ved Sagene skole). Anne Mette Hegdahl viser og forteller litt om håndverks-tradisjonene - for det har blitt saget og snekret i hundrevis av år ved Akerselva. Så går vi opp til Biermannsgården der Jon Halvor Bjørnseth setter i gang med snekring av instrumenter. Vi tar oss bare tid til en liten pause med saft og ferske blingser med sirup på. Til slutt - sånn ca.14:45 - lager vi en liten konsert med de nye instrumentene.
Biermannsgården ble også i gamle dager brukt til å lære bort håndverk til barn og unge - i mange år var det fritidshjem her med praktisk opplæring. I høstferien følger vi denne tradisjonen på en ny måte og lærer bort det å lage instrumenter av tre. Du kan ta med instrumentet ditt hjem etterpå hvis du vil.

Møt i Hønse-Lovisas Hus kl 11.00 !
- her får man først en kikk på en utstilling om håndverk
- så går vi til verkstedet som foregår i Biermannsgården hos Drivhuset musikkverksted.
Finn veien til Hønse-Lovisa
(Sandakerveien 2, 0473 OSLO)
Biermannsgården


Biermannsgården
Maridalsveien 78, 0458 OSLO
se kart
tlf. 22351020 / 48867467
http://drivhuset.org

i samarbeid med Hønse-Lovisas Hus og Anne Mette Hegdahl
http://www.honselovisashus.no/