Ballader og viser- skjemt og alvor
Eli Storbekken, Halvor Håkanes, Irene Tillung

Dette er en konsert som tar publikum med på en tidsreise fra middelalderen til viser som er komponert i nyere tid. Natur og miljøskildringer, legendeviser, dramatiske hendelser og humoristiske stevleiker - med humør og snert.

Eli Storbekken er en etablert folkesanger, opprinnelig fra Tolga i Østerdalen. Hun har en lang og variert karriere innen folkemusikk og arbeider med musikere innen ulike genre som jazz, klassisk og worldmusic. I de senere år har hun hatt et nært samarbeid med Georg Buljo, gitarist og produsent. I den forbindelse har hun gitt ut to kritikerroste cder ”Maros” i 2009 og ”Songen til fløyta” i 2012. Den siste er komposisjoner av faren Egil Storbekken i forbindelse med 100 års- jubileet i 2011. Hun har medvirket på en rekke folkemusikkfestivaler i Norden og turnert i Irland, Russland, Ukraina, USA, Irak og Qatar. Hun medvirket i gruppa ” Det syng” med Agnes Buen Garnås, Anne Marit Jacobsen, Sinikka Langeland og Halvor Håkanes. Fra 2000 var hun med i det nordiske sang- og danseensemblet ” Kvedar” fram til 2004.
Hun har gitt ut flere soloplater og boka ” Nattergalen” i 2000. Medvirket i en rekke radio- og tvprogram fra 1980-tallet. Solist for Hedmarken symfoniorkester i 2011. Musikalsk leder for Oslo`s eneste friluftspill ” Maridalsspillet” fra 2002-2008.
Vært leder for seminarer med kurs og konserter i regi av Norsk Kvedarforum. Hun underviser barn, unge og voksne i folkesang. Underviser ved Ole Bull Akademiet, Voss og på Musikkvitenskap ved UiO i Oslo.
Mottatt priser som: Norwegian folk music avards 2009. Mottok
Rolf Gammlengprisen fra Fond for Utøvende Kunstnere og Tolgaprisen i 2011

Halvor Håkanes starta med tradisjonell folkesong i Setesdal der han gjekk i sølvsmedlære, men syng i dag i Telemarktradisjon. Men det var i Setesdal han blei bevisst si interesse for kveding. Der lærte han å lytte, og å ta opp element frå andre distrikt.
Halvor Håkanes har vore tilknytta Ole Bull-akademiet på Voss og Høgskolen i Telemark som lærar, og underviser ofte på seminar og festivalar. Halvor har vunne landskappleiken to gonger og medverka på festivalar i heile Europa og USA.Han har turnert for Rikskonsertene,Turnéorganisasjonen i Hedmark, Folkeakademiene og Telemarkskonsertar med kvelds- og skulekonsertar. I 1992 kom CD'en "Eg heiter Halvor". I 1993 hadde Halvor Håkanes hovudrolla i Hedemarks Teaters oppsetning av "Soli Deo Gloria". Han var også med på urframføringa av Egil Hovlands "Eit knippe Vinje-tonar" hausten 1993.
Halvor var med på ein versjon av Draumkvedet og turnerte med dette 1992 -95. Dette kom ut på CD i 1995. I 1994 blei "Det syng" med Agnes Buen Garnås, Anne Marit Jacobsen, Sinikka Langeland, Eli Storbekken og Halvor Håkanes sendt på turné av Norsk Musikantbruk, Rikskonsertane. Det blei fleire turnéar og enkeltkonsertar og også ei vekes framsyning på Nationaltheateret. "Det syng" blei gjeve ut på CD i 1997. Frå 2000 har Halvor Håkanes hatt enkeltkonsertar og turnéar med programmet "Kvedar", ei videreføring av "Det syng", om den nordiske balladetradisjonen. Dei medverkande i "Kvedar": Agnes Buen Garnås, Aiva Insulander, Marianne Maans, Cathrine Smith, Eli Storbekken, Geirr Lystrup og Halvor Håkanes. I tillegg var Gisli Helgason med på Island og Nolsoyar Dansifelag med på Færøyene. "Kvedar" held stadig konsertar. Solist i "Marispelet" i Tinn sidan starten i 2005.

Irene Tillung - trekkspel

er ifrå Voss, men er no busett i Oslo. Har etter endt utdanning ved Norges Musikkhøgskule livnært seg som musikar, og turnert mykje både her heime og utanlands. Ho har utdanning innafor klassisk musikk, og jobbar i dag både med folkemusikk, teatermusikk, klassisk- og samtidsmusikk.
Ho har fleire plateutgjevingar bak seg, blant anna med trioen
Tindra som var nominert til Spellemannsprisen i 2007. Ellers har ho gitt ut CD med felespelar Britt Pernille Frøholm og ellers bidrege på fleire plater som studiomusikar.
Det siste året har ho i tillegg jobba med blant andre songarar som Eli Storbekken, Unni Løvlid, Erik Lukashaugen og Marianne Kostøl, cellist Susanne Engelmann, og med Teater Ekko. Ho har ellers ein del oppdrag som studiomusikar, teatermusikar og som arrangør. Med dei ulike prosjekta har ho turnert her heime, samt i Polen, Storbritannia, India, Sri Lanka, Georgia, Sudan, Vietnam. Ellers har ho turnert for DKS for Rikskonsertane.

______________________________________

Spiller på bidrobon 18. januar kl 18 !
Tilbake til Bidrobon konsertserie våren 2014: